Institutionen för psykologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för psykologi kombinerar utbildning med forskning och har under senare år varit mycket framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. arbets- och organisationspsykologi, klinisk psykologi, kognition, neuropsykologi, personlighet- och social psykologi samt utvecklingspsykologi.

Många av våra kurser är utvecklade i anslutning till forskningsprojekt och studenterna får möjlighet att ta del av aktuella forskningsrön från lärare som själva är aktiva forskare inom sina respektive områden. Vår utbildningsmiljö är sedan länge starkt internationaliserad.

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektassistent till projektet ”The faces of hen – how a gender neutral pronoun influences gendered perception and cognition”. Det övergripande syftet är att hur ett könsneutralt pronomen påverkar hur människor ser på kön, könsroller och jämställdhet.

Dina arbetsuppgifter består framför allt i att genomföra omfattande experimentella datainsamlingar. I uppgifterna ingår att rekrytera deltagare, genomföra experiment, sammanställa och analysera data. Inläsning av tekniska instruktioner och metoder sker på engelska. Kontakter med studiedeltagare är företrädesvis på svenska. I genomförande av experimenten krävs att du vill och kan jobba självständigt, noggrant och systematiskt. Genom arbetsuppgifterna deltar du i aktuell och nyskapande forskning när det gäller hur uppfattningar om kön påverkas av språkliga faktorer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som nyligen avslutat eller håller på att avsluta masterstudier i psykologi. Vi söker dig som har stort genusintresse, hög analytisk förmåga och goda kunskaper om experimentell metodik och kvantitativ databearbetning.

Nyfikenhet och stort intresse för forskning gör jobbet roligt. Du behöver ha mycket högt ordningssinne, då stora mängder data ska hanteras och analyseras. Du behöver därför kunna dokumentera att du är noggrann, kan jobba systematiskt, liksom att du samarbetar bra med andra. Dokumenterat genusintresse är meriterande. Tidigare erfarenheter, med goda vitsord, av att arbeta som forskningsassistent är meriterande. Viss programmeringskunskap är meriterande. Slutligen krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Ansökan
Du söker anställningen via Lunds universitets rekryteringssystem Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga personligt brev, CV och vitsord. Övriga kopior på betyg och liknande tar du med vid en eventuell intervju.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/630
Kontakt
  • Anna Lindqvist, +46462228386
  • Hannah Stén, Personalsamordnare, +46462228769
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2018-02-26
Sista ansökningsdag 2018-03-11

Tillbaka till lediga jobb