Universitetsbiblioteket

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket, som är ett fristående bibliotek inom nätverket Lunds Universitets Bibliotek, är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Avdelningen för Forsknings- och studieservice omfattar två verksamhetsområden: Biblioteksservice och Cirkulation. Anställningen är knuten till verksamhetsområdet Cirkulation.

Arbetsuppgifter

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet har som uppdrag att bevara och tillhandahålla det nationella reservexemplaret av allt svenskt tryck. Du kommer att ingå i ett arbetslag som arbetar med att hantera framplock och uppsättning av det material som är placerat i bibliotekets omfattande magasin och depåer. Materialet beställs både av forskare, studenter och allmänheten i Lund, men även av andra bibliotek både nationellt och internationellt, via fjärrlån.

I tjänsten ingår även arbetsuppgifter som syftar till att ge support till bibliotekets användare via vår Informationstjänst, som består av en virtuell och en fysisk informationspunkt.

Helg- och kvällstjänstgöring kan komma att ingå. Arbetet med framplock och uppsättning är fysiskt krävande.

 

Kvalifikationer

  • Minst 3-årig gymnasieutbildning, samt akademiska poäng inom humaniora eller samhällsvetenskap. Examen inom biblioteks- eller arkivvetenskap är meriterande, men inget krav.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom högskole- eller forskningsbibliotek. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av arbete inom något av biblioteken vid Lunds universitet.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med VTLS Virtua eller motsvarande bibliotekssystem
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • God engelska i tal och skrift
  • B-körkort (i tjänsten ingår dagliga transporter med tjänstebil)

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett brinnande intresse av att arbeta på bibliotek med arkivfunktion och omfattande samlingar. Du är vetgirig och allmänbildad, oavsett ämnesområde. Du har inget emot fysiskt krävande arbete, och tycker om att röra dig mycket i tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet ställer krav på att du är noggrann, självgående, serviceinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. Arbetsmängden kan periodvis vara hög, vilket ställer krav på stresstålighet samt att du kan ta initiativ och leda dig själv och ansvarar för att genomföra arbetsuppgifterna. Vi vill att du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta med andra.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/674
Kontakt
  • Kristian Knutsson, Avdelningschef, 046 2221457, 0727 44 38 22
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-27
Sista ansökningsdag 2018-03-16

Tillbaka till lediga jobb