Lund University, Faculty of Social Sciences

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Den anställda kommer att i första hand lära ut kvantitativ analys med hjälp av SPSS på MA-nivå. Hen kan också komma att undervisa på grund- resp. doktorandnivå, eventuellt med hjälp av annan programvara, såsom Stata eller R. Sekundära uppdrag kan innefatta strategisk utveckling samt att stödja forskningsprojekt med kvantitativ analys. I tjänsten ingår 20 procent forskning.


Den anställda förväntas aktivt bidra till en positiv utveckling av fakultetens utbildnings- och forskningsmiljö.

Positionen är begränsad till ett års anställning, med eventuell förlängning till ett andra år.

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne eller motsvarande.


Sökande skall också kunna uppvisa dokumenterad pedagogisk skicklighet. Denna skall vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i arbetet. Den anställda måste kunna undervisa på engelska och därför är utmärkta färdigheter i verbal och skriftligt engelska väsentliga. Förmåga att undervisa på svenska är önskvärt.

Bedömningsgrunder

Särskild vikt läggs vid pedagogiska färdigheter, inklusive förmågan att undervisa, organisera och utveckla undervisning i kvantitativa metoder. Vikt kommer också att läggas på vetenskaplig förmåga, inklusive en redogörelse för internationella publikationer och deltagande i internationella forskningssamarbeten.
Vikt läggs vidare på färdigheter i avancerade kvantitativa metoder (t ex multi-level modelling, tidsserieanalys, strukturell ekvationsmodellering, Bayesian statistik etc.). Vikt läggs också på administrativa färdigheter.

Villkor


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1736
Kontakt
  • Christopher Swader, +464623266
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-18
Sista ansökningsdag 2018-06-08

Tillbaka till lediga jobb